• Fönsterdekor
  • Visitkort
  • Företagsflaggor
  • Helfoliering & Styling
  • Beachflaggor
  • Posters
  • Banderoller & Vepor
  • Bildekor
  • Helfoliering 4-färg

FAQ - VANLIGA FRÅGOR

Här hittar Ni dom vanligaste frågorna som vi får gällande foliering & bildekor.

Vad kostar det att helfoliera min bil?

Kostnaden varierar från bil till bil, storleken, antal dörrar, detaljer, lister, luftintag & vilken folie du vill att vi använder m.m påverkar priset, Skicka oss gärna ett e-mail, vår mailadress hittar du här på högersidan för att få ett exakt pris för din bil, det går också bra att ringa på 0171-17 00 98.

Hur lång tid tar Ni in min bil om den ska helfolieras?

Normalt tar själva arbetet 3 dagar, på vinterhalvåret vill vi ha bilen på eftermiddagen dagen innan inbokad dag för folieringen. Detta behövs på vintern för att bilen skall få rätt monteringstemperatur innan vi påbörjar arbetet, bilen bör också stå kvar en dag extra för att limmet skall hinna härda. På sommaren behövs inte detta.

Hur lång tid tar det att foliera ett tak eller en huv?

Att foliera en huv eller ett tak tar ca en halv dag, på vintern se ovanstående fråga. 

Kan jag skicka karossdetaljer eller inredningsdetaljer till er för foliering?

Det går bra att skicka oss inredningsdetaljer och karossdelar för foliering, Tänk på att det kommer tillkomma en fraktkostnad för returfrakten av delarna. 

Hur bra håller folien?

Folien skyddar mot mot mindre stenskott, större stenskott kan tänkas slå igenom folien, folien brukar dock ta den största smällen och skyddar därmed lacken bättre än om du inte hade någon foliering, på utsatta ställen som stötfångare och huv byter man lätt ut folien när man tycker den blivit ful. Folien är framtagen för att sitta på fordon som används flitigt på vägarna och klarar svåra förhållanden.

Går det att polera bilen när den är folierad? 

Blanka folier kan man polera och vaxa precis som med en vanlig lack, en bil med matt folie skall endast tvättas men får inte vaxas eller poleras då den då förlorar sin matta finish. 

Släpper inte folien? 

Vi efter värmer folien runt dörrar och där folien har blivit sträckt, detta för att folien inte skall dra sig tillbaka eller släppa i fördjupningar, under de första veckorna efter folieringen kan folien tänkas släppa på något ställe, då värmer man helt enkelt med en värmepistol, sedan sitter den där den ska, detta är dock väldigt ovanligt med den folie vi använder oss av, då vi endast använder oss av välkända märken.  Alla som har folierat sin bil hos oss är välkomna att besöka oss någon vecka efter vi gjort folieringen så besiktar vi att folien sitter fast ordentligt överallt. Bor Ni långt bort från oss kan vi instruera Er över telefon eller email hur Ni gör för att värma tillbaka folie som kan ha släppt.

Brukar det bli synliga skarvar? 

Vi folierar de flesta bilar utan att lämna synliga skarvar, begränsningen på folien är bredden på 152cm, men i de fall det måste till en skarv försöker vi alltid lägga den på ställen som inte ligger direkt i blickfånget för att de ska synas så lite som möjligt.

Måste jag lämna en nytvättad bil till Er? 

Vi ser helst att Ni kommer till oss med en nytvättad bil, i de fall bilen kommer till oss smutsig lämnar vi in den till en närliggande samarbetspartner som är specialist på bilvård, bilen handtvättas då utvändigt, en kostnad tillkommer då på 490kr.

Folierar Ni insidan av dörrar, huv, bagagelucka, huv m.m?

En foliering täcker endast lackade ytor som syns utåt, man folierar i regel inte inne i dörrgångar eller insida av huv och baklucka, när man öppnar dörrar och huv kommer man kunna se vilken originalfärg bilen har, att foliera i dörrgångar och insida av huv och baklucka är mycket kostsamt då det krävs dels att man plockar isär större delar av bilen för att komma åt samt att arbetstiden kommer dra iväg ordentligt, om du vill att även insidan blir i samma färg rekommenderar vi att Ni lackerar bilen istället.

Min bil är väldigt ful i lacken och rostig, bucklor m.m?

Då folien vi använder endast är några mikron tjock så döljer den inga större skador i lack eller bucklor och dyligt, mindre stenskott kan tänkas täckas av folien, folien har dessutom svårt att fästa på rost, Lack som är blivit solblekt m.m går bra att foliera med bra resultat.

När jag ska ta bort folien, skadas lacken?

Folien tas bort med en ångmaskin, lacken kommer inte skadas när man tar bort folien, ibland kan det tänkas bli lite limrester kvar, men dessa torkar vi bort med lite sprit, eller limborttagare.

Kan ni hämta bilen? 

Vi kan Erbjuda hämtservice i Stockholm & Uppsala området med omnejd förutsatt att bilen går och får köras, Vi kan annars hämta bilen med flakbärgare, avgift för hämtningen tillkommer då, går bilen köra till oss så tillkommer ingen kostnad.

Kan Ni Erbjuda finansiering?

Vi kan Erbjuda 12-24 månaders räntefri delbetalning via Wasakredit

Hur betalar jag till Er?

I första hand tar vi betalt med kort, VISA eller MasterCard, faktura på 30 dagar kan Erbjudas efter sedvanlig kreditkontroll, även räntefri delbetalning finns som alternativ för privatpersoner.

KONTAKTFORMULÄR
1000 tecken kvar
Lägg till filer

Mälardalens Bildekor & Foliering - Logotyp Mobil Meny